Účet pro zálohu emailů

Dobrý den.
Přecházím z Outlooku, protože na NE už nemám nervy :slight_smile: Připojil Jsem si Přes imap můj mail inzerentovi wedosu Pote Jsem si připojil můj Účet u gmail. U wedosu mám Pouze emaily au gmailu mám Pouze kontakty kalendář. V Outlooku Jsem Mel pivo jeste vytvořený jeden datový soubor, proveďte kterého Jsem si zálohoval doručenou PoStu Tak, abych na serveru wedosu Mel Pouze maily za Poslední rok + vytvořené podsložky klientů.

Pokouším se vytvořit Něco v tomto klientovi. Ale nikde nevidím, ZE bych si Něco takového Mohl vytvořit. Jedinou mou podmínkou JE t, abych si Mohl zvolit, KDE Dany soubor Bude fyzicky uložen. protože si myslím, ZE KDYŽ si pálená Tyto emaily naimportuju z Outlooku, Tak se mi soubor vytvoří Někde v dokumentech a až Nechci. Mám “malý” SSD maily si ukládám na jiný disk.

děkuji za info, Jak to vyřešit :slight_smile:

Dobrý den,
eM Client ukládá všechny svá data do jedné databáze. Její lokaci najdete v sekci Menu>Nástroje>Nastavení>Obecné>Uložení dat (kde ji můžete i změnit, ale nezapomneňte pak ručně přesunout databázové soubory do nové lokace).
Pokud správně chápu, tak byste jednou za čas chtěl uložit starší zprávy “ven” z klienta. Na to bych doporučila zprávy exportovat do EML souborů - buď všechny najednou přes Menu>Soubor>Export nebo jednoduše přetáhnout z klienta přímo do požadované složky. Po uložení pak stačí zprávu z klienta smazat.

Dobrý den.
Děkuji za odpověď. Ale v druhé části jsme se nepochopili zcela správně.

Nechci zprávy dostat ven z klienta. Chtěl bych je mít v klientovi. Jen ne jiném “lokálním” účtu. Aby mi zprávy neležely na hostingu a nezábiraly místo. Tak bych je jen vyjmul a uložil do složky doručená pošta v nějakém účtu s názvem “archív”.

PS: Měl bych ještě dva dotazečky na nastavení, které mě napadly během včerejší práce s programem. mohu tady, nebo mám založit nové vlákna s dotazem?

V tom případě doporučuji využít Lokální složky.
Menu>Nástroje>Nastavení>Obecné>Obecné, Zobrazit lokální složky.
Tato možnost vytvoří další “účet” jménem Lokální složky pod složkami vašich emailových adres. Jsou však pouze lokálně ve vašem počítači. Zde si můžete vytvořit další složky a podsložky které potřebujete a přesunout do nich zprávy ze serverových složek.

Dotazy klidně položte zde.

  1. Je možné použít “Chytré složky” i pro jiné složky, než jsou definované? V doručené poště mám mraky podsložek podle klientů. A potřebuji do nějakých oblíbených na přechodnou dobu umístit ty, se kterýma zrovna aktivně pracuji, abych je nemusel pokaždé hledat v dlouhém seznamu. Měl jsem outlook 2016 a tak se to dalo. Tady mi to nabízí jen předdefinované složky

  2. Umím si udělat pořádek s předdefinovanýma Kategoriema? Potřeboval bych většinu zrušit a sestavit vlastní seznam včetně jejich barev.

  1. Chytré složky jsou předdefinované napevno, můžete je podle potřeby schovat či zobrazit, nastavovat tak lze pomocí pravého tlačítka myši.
    Oblíbené složky ve stylu Outlooku nemáme.
    Můžete si však vytvořit vlastní složky hledání (lze je také zobrazit pod Chytrými složkami).
    Klik pravým tlačítkem>Nová složka hledání.
    Pojmenujte složku podle té, kterou chcete mít k dispizici. Pokud nezadáte žádný parametr hledání a jako zdrojovou složku dáte tu, kterou chcete mít po ruce, bude tam zrcadlený celý obsah dané složky.
    Složky hledání však nebudou ukazovat počet nepřečtených zpráv.

  2. Kategorie lze přidávat, upravovat a odebírat v sekci Menu>Nástroje>Kategorie.

super. a kde mám kliknout tím pravým? Zkoušel jsem to všude možně, ale bez úspěchu :frowning:

Pro zobrazení můžete kliknout na kteroukoliv z chytrých složek.
Pro vytvoření složky hledání klikněte na “Složky hledání” po té co je zobrazíte.