Samostatné datové soubory

V Outlooku jsem používal několik samostatných datových souborů (PST). eM Client toto neumí? Při importu dat vše nahrál do jednoho souboru a navíc mu dal nějaké své, pro mne neidentifikovatelné jméno.

Dobrý den,
eM Client používá pro ukládání dat SQL databázi a jakékoliv dělení není možné. Nevím o jakém neidentifikovatelném jménu hovoříte, ale i importovaná data jsou uložena do příslušných souborů databáze.

V Outlooku mám několik samostatných PST souborů, které mají pro mne identifikovatelné názvy podle toho, jakou poštu obsahují a se kterými mohu jednoduše manipulovat (zálohovat, kopírovat). A při současném otevření těchto souborů jsem viděl jednotlivé složky v těchto souborech založené. Toto jsem měl na mysli. Po importu do eM Clienta se vše nahrnulo do jednoho souboru a ztratila se logická struktura. Vše je seřazeno dle abecedy bez ohledu na to k jakému “oddílu” ty složky patří.
Že jsou data uložena do příslušných souborů databáze je možné. Ale já mám programová data uložena na jiném než systémovém disku a když jsem je tam chtěl přemístit, uviděl jsem v uživatelském adresáři eM Client 57 souborů. A který je ten k přesunu? U Outlooku jsem si vybral svých 10 PST souborů a přesunul je. Ale u eM Clienta nevím s čím můžu manipulovat :-(.

U eM clienta lze přenést pouze celou databázi, jinak dojde k jejímu vážnému poškození.

Hmm. A “celá databáze” je co? Celý obsah adresáře C:\Users\Radim\AppData\Roaming\eM Client?

Ano.

Děkuji za vyjasnění. Budu eM Clienta testovat.

Rádo se stalo.