Problémy s MAPI

DD, v aplikacích Office (např. Word) volím Soubor / Sdílet / E-Mail / Poslat jako přílohu. Výsledkem je chybová hláška “Aplikace Word nemohla odeslat e-mail kvůli chybě rozhraní MAPI: Chyba při otevírání přílohy” (detail popisu chyby viz. níže).
V mezičase jsem vyzkoušel:

  1. kontrola nastavení výchozích programů, kde je nastaven eM Client (včetně zaškrtnuté volby “MAPI”)
  2. spuštění fixmapi.exe
  3. oprava instalace Office a následně kompletní přeinstalace Office.
    Výsledkem je, že stále funkce nefunguje.
    Funkce sdílení dokumentů přes e-mail je pro mě důležitá, takže propadám zoufalství a zvažuju skok z Nuseláku. Prosím proto o radu.

_Detailní popis chyby:

K této chybě může dojít, pokud se pokusíte odeslat dokument aplikace Word jako přílohu e-mailové zprávy v aplikaci Word, relace rozhraní MAPI byla ukončena a aplikace Word se již nemůže připojit k této relaci rozhraní MAPI, nebo došlo k potížím s konfigurací faxu._

Chcete-li vyřešit chybu související s rozhraním MAPI, spusťte znovu e-mailovou aplikaci využívající rozhraní MAPI (např. Microsoft Outlook), nebo uložte a zavřete dokument a po restartování e-mailové aplikace využívající rozhraní MAPI znovu spusťte aplikaci Word. Aplikace Word vytvoří novou relaci rozhraní MAPI, která umožní dokument odeslat.
Chcete-li vyřešit potíže s konfigurací faxu, zkontrolujte nastavení konfigurace faxového softwaru a proveďte příslušné změny.