Obrázek v podpisu

Dobrý den. Při vytváření podpisu kde vkládám obrázek tento obrázek po čase zmizí. Když jej kopíruju z Wordu (Ctrl+C a Ctrl+V) tak soubor s obrázkem se dočasně uloží do adresáře C:/Users/UserName/AppData/Local/Temp/eM Client temporary files/nahodnyadresar/1.png. Zde je uložen POUZE DO DOBY, NEŽ SE UKONČÍ EDITAČNÍ REŽÍM PODPISU. Tedy jakmile se podpis po editaci uloží, soubor se odtud okamžitě smaže a tedy zmizí i z podpisu. Proč?? Kdyby se automaticky nemazal, tak by to spoustě lidí ulehčilo trápení, neboť by už v podpisu obrázek navždy zůstal. Stačilo by ho jen nesmyslně nesmazat. Pokud zvolím “oficiální” variantu a edituju podpis přímo a vložím obrázek v editoru podpisů v eM clientovi ručně nalistováním v PC, tak naopak tento si em Client už nikam nepřeuloží, takže ten soubor, který jsem tam dal jako obrázek, už na tom místě v tom adresáři musí zůstat. Jakmile jej přesunu, zmizí z podpisu. Proč tak sofistikovaný a špičkový emailový klient trpí na takovéto dětské nedodělky?

Řešení 1: nemazat vložené obrázky přes clipboard
Řešení 2: vyhradit adresář pro obrázky v podpisu a do něj je shromažďovat, tento adresář bude ve správě em clienta (např. C:/Users/UserName/AppData/Local/Temp/eM Client temporary files/SigPic/) kde zůstanou uloženy (tzn. v případě kopírování přes clipboard se soubor 1.png uloží sem a NESMAŽE SE, v případě editace kdy soubor nalistovávám v PC se tento nalistovaný soubor zkopíruje sem, abych ten původní nemusel někde permanentně schraňovat na HDD)

Předpokládám, že když si dám uložit nastavení em clienta a po reinstalaci windows znovu em clienta nainstaluji a nastavení obnovím, budu muset dát obrázky z podpisů do stejných adresářů, v jakých byli, když jsem je prvně do podpisu přidával. To je dost šílený nešvar, který by se dal odstranit smazáním jednoho příkazu v celém kódu.

Plánujete v tomto nějakou změnu?
Existuje nějaké jiné řešení, které se chová “sofistikovaněji” než to, co je popsáno výše?

Děkuji autorům za případnou reakci. Program je jinak naprosto perfektní a prosadil bych ho i u nás ve firmě, neboť zvládá mnohem lépe a pohodlněji (a levněji) všechny typy a funkce účtů, které potřebujeme. Bohužel pracovníci jsou lajci a vysvětlovat jim, že podpis, který mají na firemním serveru ve Wordu, si musí nejprve uložit, pak znovu vyeditovat, vložit obrázek odjinud z PC, změnit jeho velikost dle toho co se před chvílí smazal … to by moc zjednodušení nepřineslo :frowning: Velká škoda. Prosím proveďte s touto drobností něco. Moc děkuji! Zdraví Mirek Hrnčíř

Zdravím Miroslave,

Podpisy lze nastavit přímo v eM Client v sekci Nastavení - Podpisy.
Pokud upravujete podpis v HTML a jde o firemní podpis, potom je nejjednodušší psaný text vytvořit v editoru a nahrát daný obrázek loga na váš server a k němu vytvořit v HTML odkaz. Popřípadě lze to samé prosést i s lokálním odkazem na obrázek ve vašem počítači.

S pozdravem,
SB