Messages Getting Garbled

I seem to have a problem. Every now and then there will be email that look like: 

divdir3Dltrnowyoucandivbr/div/divdivclass3Dgmailextrabrdivclass3DgmailquoteO nTueMar272018at1152AMAdminX30FiTspandir3Dltrltahref3Dmailtoisprx30fitcomtarg et3Dblankisprx30fitcom/agt/spanwrotebrblockquoteclass3Dgmailquotestyle3Dmarg in0008exborderleft1pxcccsolidpaddingleft1exdivdir3DltrIwillassoonasIcanheari tloldivbr/divdivImayjustbringmyIpadintomorrowandwatchitonthat/div/divdivclas s3DHOEnZbdivclass3Dh5divclass3Dgmailextrabrdivclass3DgmailquoteOnTueMar27201 8at1151AMDanVanDinespandir3Dltrltahref3Dmailtodvppvandinegmailcomtarget3Dbla nkdvppvandinegmailcom/agt/spanwrotebrblockquoteclass3Dgmailquotestyle3Dmargi n0008exborderleft1pxcccsolidpaddingleft1exdivdir3Dltrfyidivbr/divdivIfyouwou ldtextmelatertoletmeknowyourthoughtsIthinkthatYouTubemarketingcanbeagreattoo lforusbrdivclass3DgmailquoteForwardedmessagebrFrombclass3DgmailsendernameBil lyGene/bspandir3Dltrltahref3Dmailtoinfoaskbillygenecomtarget3Dblankinfoaskbi llygenecom/agt/spanbrDateTueMar272018at1145AMbrSubjectToday39sGenePoolLIVETr ainingStartsin15minutesbrToahref3Dmailtodvppvandinegmailcomtarget3Dblankdvpp vandinegmailcom/abrbrbru/udivstyle3Dbackgroundcolorffffffboxsizingborderboxf ontfamily39HelveticaNeue3939Helvetica39HelveticaArialsansseriffontsize14pxhe ight100lineheight16width100importantbgcolor3Dfffffftableclass3Dm216383734610 9751010m6871956100127035758m8407027088953933595bodywrapstyle3Dbackgroundcolo rffffffboxsizingborderboxfontfamily39HelveticaNeue3939Helvetica39HelveticaAr ialsansseriffontsize14pxlineheight15width100bgcolor3Dfffffftbodytrstyle3Dbox sizingborderboxfontfamily39HelveticaNeue3939Helvetica39HelveticaArialsansser iffontsize14pxlineheight15tdclass3Dm2163837346109751010m6871956100127035758m 8407027088953933595containerstyle3Dboxsizingborderboxclearbothimportantdispl ayblockimportantfontfamily39HelveticaNeue3939Helvetica39HelveticaArialsansse riffontsize14pxlineheight15margin0maxwidth600pximportantoverflowvisibleverti calaligntopvalign3Dtopdivclass3Dm2163837346109751010m6871956100127035758m840 7027088953933595contentstyle3Dboxsizingborderboxdisplayblockfontfamily39Helv eticaNeue3939Helvetica39HelveticaArialsansseriffontsize14pxlineheight15margi n0maxwidth600pxoverflowvisibletableclass3Dm2163837346109751010m6871956100127 035758m8407027088953933595mainwidth3D100cellpadding3D0cellspacing3D0style3Db oxsizingborderboxfontfamily39HelveticaNeue3939Helvetica39HelveticaArialsanss eriffontsize14pxlineheight15tbodytrstyle3Dboxsizingborderboxfontfamily39Helv eticaNeue3939Helvetica39HelveticaArialsansseriffontsize14pxlineheight15tdcla ss3Dm2163837346109751010m6871956100127035758m8407027088953933595maincontents tyle3Dboxsizingborderboxcolor222222fontfamily39HelveticaNeue3939Helvetica393 9Arial39sansseriffontsize14pxlineheight15padding25pxverticalaligntopvalign3D toptablecellpadding3D0cellspacing3D0width3D100style3Dboxsizingborderboxfontf amily39HelveticaNeue3939Helvetica39HelveticaArialsansseriffontsize14pxlinehe ight15tbodystyle3Dboxsizingborderboxfontfamily39HelveticaNeue3939Helvetica39 HelveticaArialsansseriffontsize14pxlineheight15trstyle3Dboxsizingborderboxfo ntfamily39HelveticaNeue3939Helvetica39HelveticaArialsansseriffontsize14pxlin eheight15tdvalign3Dtopstyle3Dboxsizingborderboxfontfamily39HelveticaNeue3939

When you look at it, it’s HTML, but all the ,=, and " have been purged. If i open this email up in my webmail the email looks completely fine.

EM Client is set connect to the email server via IMAP connection. The same for the webmail. So I at least know the problem exists somewhere with EmClient and the connection to the mail server.

At first i thought it was the Avast Email Scanner, but that doesn’t seem to be it. As it’s not every email. It’s only random emails that are doing this. 

Hi Pyromanci.

Can you send me one of these emails?

In eM Client right-click on the message and choose Forward as attachment. Send it to me gary.curtin@gmail.com

I’ve included both. What the email looks like once downloaded into EM client and from our web mail.

This email is just 1 of a few that have done this. It’s strange that it does this randomly. I’ve even seen it happen with email from another user in the system.

I looked at the message, and you are absolutely correct that the brackets etc. have been removed from the html. Nothing else in the message source looks out of place. Of course the plain text section of the message is OK, so if you view it as plain text, then it looks just fine.

Was this message downloaded from a server on your local network? Was that the same server where you viewed it using webmail?

I suggest that you open a support ticket for this, and have the developers look for the cause. There were some instances recently where servers were incorrectly configured, and this may be something similar.

We have email delivered to a external server for grey listing, spam filtering, ect. The mailboxes on that server are then retrieved using fetchmail and pulled into a local server.

The local server is where EmClient and our Webmail (SoGo) connect to. EMClient connecting to 192.168.9.23 and SoGO 127.0.0.1. So 

Again i should also point out. It’s not every email. It’s random when emails start to do this.

127.0.0.1 is your computer. So unless the server is also on your computer, and your computer is 192.168.9.23, then that is not the same place.

But anyway, no matter where the webmail and IMAP servers are, I still think you should open a support ticket for this.