Kerio Connect EWS Problem

Hi I am new to EM Client and will use it as replacment for Outlook 2013
Server: Kerio Connect 8.4.0
Client: EM Client 6.0

I am wondering why EM Client does not work with Kerio Connect using EWS
I have entered https://IPADDRESS/EWS/Exchange.asmx
Additional I am using the correct Username and Password.
The IPADDRESS is in the real URL the correct IPADDRESS of Kerio
Kerio Connect EWS works w.o. Problems witch MAC, Android, IOS using MS Exchange as account type.

Hi Marcus, what version of eM Client are you currently using on your computer, can you please check for the exact version number in Help > About?

You should be able to setup a kerio account using the automatic setup in eM Client or by using the manual Exchange setup in case you’re using domains on your server.

Are you seeing any errors while trying to synchronize the account?

Thank you,
Paul

Hi,
thank you for your fast reply :slight_smile:
eM Client Version: 6.0.21372.0

I ahve added an new email account to eM Client using Exchange.
Then I ahve enternd the Server IP, Username and Password

Attached pls find the LOG file.

Hi Marcus, did you have any issues with the automatic setup, have there been any errors thrown by the application?
Can you make a screenshot of your account setting from Tools > Accounts > Your account > Mail, Contacts, Calendar and Contacts?

What log file are you referring to?

Thank you,
Paul

Sorry, here is the Logfile for download and the Screenshots:

[http://mt-tech.at/downloads/2015-01-16_13-35-36%20office@mt-tech.at%20Exchange%20Web%20Services.log](http://mt-tech.at/downloads/2015-01-16_13-35-36 office@mt-tech.at Exchange Web Services.log “Link: http://mt-tech.at/downloads/2015-01-16_13-35-36 office@mt-tech.at Exchange Web Services.log”)

Hi again, are you completely sure the address is setup correctly? Are you able to access the website using your browser?
Seems like the server address is not available, when I try to do so.

Thank you,
Paul

Yes, when I enter https://192.168.100.7/EWS/Exchange.asmx in the firefox the content apears w.o. problems.

Are you using any security software on your computer or in your network, such as firewall, proxy or any antivirus with email protection? If you’re please try to temporarily disable these options and check if the issue persists, we’ll be happy to help.

Thank you,
Paul

Hi Paul,

I have disabled AntiVirus- Software and nothing has changed.
This is really strange, I can Access the URL with browser and the problem with the EM Client connection is that the Server does not seem to be reachable.
Here a screenshot of the EWS page using the Browser on the same PC where also EM Client is installed:

Hallo Marcus,ich weiß nicht ob es hilft, aber bei mir funktioniert eM Client mit Kerio Connect ohne Probleme. 
Allerdings habe ich bei “Konto” - “Allgemein” - “Authentifizierung” - “Benutzername” nur den Namen OHNE Domain eingetragen. In deinem Fall also nur “office” und nicht “office@mt-tech.xx”. Vielleicht hilft das…
Viele Grüße

Ich habe jetzt ein anderes E-Mailkonto von der selben Domäne probiert, das hat sofort funktioniert.
Das Problem, besteht scheinbar nur bei der office@ adresse.
Hier noch ein Screenshot aus dem letzten Sync Protokoll von der office Adresse (ERROR):

EM Client wieder deinstalliert, wir verwenden weiterhin Outlook :frowning: