Dobrý den, mám velký problém. eMClient používám pro práci a mám v něm všechny důležité emaily, bez kterých nemůžu existovat. Jenže dnes jsem na popud Datartu částečně obnovila data v PC (eMclient jsem si přetáhla na externí hard disk). Avšak teď se nemůžu dostat ke starým emailům. Je zde nějaká šance? Moc moc díky za radu
Dobrý den,
pokud jste si vytvořila zálohu tak naimportovat ze zálohy (File - Restore…), pokud zálohu nemáte a máte stále k dispozici složku “eM Client” v C:\Users\ uživatel \AppData\Roaming tak v ní se nacházi všechny vaše data.
pokud nemáte ani jedno z toho je možné (pokud jste se ještě znovu nepřihlásila) že máte emaily stále na serveru, pro to stačí jen vytvořít nový účet a synchronizovat.
s pozdravem
Jan
PS: ta obnova znamená že jste něco mazala nebo co přesně vám řekli že máte dělat?
DObrý den,
než jsem provedla obnovu systému z Recovery Managementu, zkpírovala jsem celou složku eM client na externí hard disc. Jenže v té složce Roaming se eMclient nenachází a zálohu jinou nemám. eMclient jsem si znovu stáhla z netu, ale načetlo mi to maily jen za poslední týden. Jenže žádné odeslané, atd.
Jak se k nim dostanu ze serveru?
Omlouvám se, trošku mi tyhle věci unikají
Petra
Dobrý den,
eM client při instalaci vytvoří dvě složky, jednu v Roaming a jednu (defaultně) v program files.
Jak jste uvedla chybí vám složka “eM Client” v “Roaming” což je práve ta kam se ukládá vše od nastavení přes emaily a jiné data.
Předpokládám že mluvíte o zazálohované složce “Roaming” tam by eM Client složka měla být
pokud ne citím že by mohlo být jednoduší vám pomoct na dálku přes program který mi umožní dálkově pracovat s vaším počítačem (nebojte vy byste viděla co vše dělám).
Pokud nejste proti kontaktujte mě na [email protected] a já se zkusím po složkách podívat sám. Předběžně vám mohu říct že jsem pro tohle k dispozici každý všední den od 9 do cca 15/16 ti odpoledne, nicméně pokud vám toto nevyhovuje jsem ochoten se připojit i mimo pracovní dobu.
časově by toto zabralo 10 max 15 minut.
chápu že by vám toto mohlo způsobit pracovní potíže proto mi nedělá problém pomoci i v pozdějších hodinách.
Ta poznámka o serveru byla právě o znovu vytvoření účtu v eM Clientu a znovu zesynchronizování (pozor i to občas trvá déle).
Omlouvat se nemusíte ne každý se v počítačích vyzná a já jsem tu od toho abych mohl pomoct
s pozdravem
Jan
PS: napadlo mě máte zapnuté zobrazení skrytých složek? Bez toho není v samotných windows vidět složka Roaming. Každopádně i toto bych byl schopen udělat pomocí ovládání na dálku.
Dobrý den, mám podobný problém také jsem si vytvořil zálohu na druhý disk soubory tam jsou, ale nevím jak je dostat všechny ty emaily zpět do eM Client… Děkuji za pomoc…
Dobrý den Marku,
svou databázi musíte zkopírovat zpět tam kde ji eM Client čeká, nebo změnit nastavení uložiště dat.
Adresář pro vaši databázi můžete najít či změnit v sekci Nástroje > Nastavení > Obecné > Uložení dat.
S pozdravem,
Olga