Nefunguje IMAP na seznam.cz - pri vytvareni uctu jsem vybrala seznam.cz, zadala adresu a heslo a probehla automaticka konfigurace. IMAP ale nefunguje, stale vyhazuje okenko at zadam prihlasovaci udaje, ktere ale nefunguji. Navic program nastavil pro stahovani IMAP s adresou imap.seznam.cz a portem 143 ale seznam uvadi ze pouzivaji pop3.seznam.cz s portem 130. Co s tim? (zmenit v zalozce IMAP adresu a port nepomaha)
Údaje pop3.seznam.cz s portem 110 jsou platné pro stahovaní pomocí jiného protokolu než je IMAP. S těmito údaji lze nastavit účet pouze manuálně přes přidání nového účtu a poté zvolením “Internet e-mail account” a dále postupovat podle pokynů.
Nicméně, zkuste kliknout na status lištu dole v hlavním okně programu. Otevře se okno, kde jsou k dispozici o něco podrobnější informace. Pošlete prosím řádky ze záložky “Log”.
No, on seznam.cz oficiálně IMAP vůbec nepodporuje, takže bych chybu hledal jinde …
Záleží na tom, čemu říkáte oficíálně. Seznam IMAP je v beta provozu už nějakou chvíli…
No to je právě ten problém … Neoficiálně a v BETA stadiu mi nejede ani na TheBat! Rozjel se kdysi jednou, to jsem nějak kompletně poházel nastavení a už nikdy se nerozjel
My jsme samozřejmě podporu IMAPu nejdříve vyzkoušeli a také eM Client byl s tímto nastavení podroben testům. Proto jsme zvolili IMAP jako preferovanou cestu místo změny nastavení na poslední chvíli před vydáním. Pokud se objeví takovýchto problémů více, pak změníme základní nastavení na POP3, ale rádi bychom se spíše pokusili individuální případy řešit.
Seznam sliboval spuštění už na podzim minulého roku, což se bohužel nestalo…
To se u Seznamu stává dost často … Ale když vydrží uživatelé, nemají moc důvodu spíchat. Naštěstí už jsem od Seznamu utekl, takže mám klid
Tak takhle to nakonec slo, jen se v dalsim krouku pri vyberu “Internet account” jeste nesmi prehlednout dole “automaticke nastaveni” ktere se musi zrusit. I pote mi to ale do smtp.seznam.cz pro odeslani posty dosadilo pop3.seznam.cz. Kazdopadne po opravach uz to funguje.
Ale pochybuju, ze bezny uzivatel ktery jeste pouziva seznam.cz bude mit tu trpelivost takhle se v tom hrabat - nejde zatim zapnout do auto konfigurace aby se nastavil pop3 misto imap?
Gmail byl naopak nastaven naprosto bezproblemove (jako vzdy).
Ona idea byla, že automatická konfigurace pro seznam.cz by měla fungovat stejně bezproblemově jako pro ten GMail. Toto je Naše první vydaná verze, kde se snažíme vůbec zprovoznit podporu pro automatickou konfiguraci jiných providerů než GMail (kromě nasazených řešení v podobě IceWarp Serveru či Microsoft Exchange) a asi i proto má své mouchy.
My se samozřejmě vynasnažíme po uživatelské stránce tuto podporu ještě vylepšit. To, jestli změníme nastavení pro seznam.cz se bude odvíjet od toho, kolik lidí se s tímto problémem připojení k IMAP setká či podle toho, zda se nám povede daný problém reprodukovat. S našimi testovacími účty na seznam.cz si IMAP “tykal” a fungovaly bez nejmenších problémů.
Měl jsem stejný problém, jako tady slečna přede mnou! ale po vytvoření účty se mi v “pošta” nevytvoří účet emailu, ale složka “mistní pošta”, kam se mi pošta z druhého mailu stahuje. jde s tím něco udělat? přeci jenom je to trošku nepřehledné… nebo aby emaily chodily do jedné složky s tím, že bude vidět na který účet byly poslány. díky za odpověď!
Dobrý den,
buď lze přidat do seznamu mailů sloupec (menu Zobrazit->Sloupce, vybrat sloupec Üčet), nebo si můžete vytvořit pravidlo (Nástroje->Pravidla), které Vám maily z daného účtu bude přemisťovat do vybrané složky.
V posledních dnech začal Seznam vracet tuto hlášku pří pokusu o připojení na Seznam IMAP:
“User 12284295 can not use IMAP protocol.”
Od příští verze proto změníme nastavení na POP3.
seznam IMAP