Em client 8 sync problem with gmail

eMclient 8 (latest update) does not sync with gmail accounts: image

1 Like

Go to Menu > Operations and look for an error in the Log tab.

Otherwise click on the red triangle and see what the issue is.

There are no errors, but only calendar en contacts are synched.
Settings:

In that screen, change the port to 993, and the security policy to Use SSL/TLS on special port (legacy).

Then click on Save & Close, restart eM Client and see if there is any difference.

No, the SMTP settings are fine.

Maybe disable any anti-virus/firewall or VPN application and try again. Sometimes restarting the router also helps.

Do you have a license activated in eM Client? If not, do that as well.

Swiched off the router for a few minutes, switched off AVIRA real time securoty, restarted em client, all to no avail. Still only syncs calendar & contacts, mail gives ‘connection failed’ error.
License seems ok: image

Something you could try is to remove that Gmail account from eM Client, then add it again.

Progress, I get new emails now, but still get the red triangle next to account name. Correction,I got some new mails, but now again nothing

I get gmails fine. But I also get red triangles a lot.

Maybe delete the gmail account, reboot and add the account again.

I have the same problem: Gmail does not sync with em Client 8. At the beginning I thought it’s a beta-problem, but it is not fixed in the final version.

I tried different ports and settings fpr imap and smtp.
I disconnectet and reconnected my em Client and Gmail
I switched IMAP-Support in Gmail off and on again.
I deleted the Gmail account and reconfiguered it…

It did not help: It syncs contacts and calendar - but mails are only synced at the very beginning for one time then the red triangel appears…

And: I dont find any hint why it doesnt work. Just: “server cant be reached”…

I would be very glad, if someone could help and knows how to solve the problem!

I have uninstalled emclient 8 and returned to version 7.2

1 Like

Hello,

I have the same problem.
I have re install Em Client 2 times.
Allways same results : synchronisation start anf after any time nothing…

Help !!!

1 Like

You are not alone. Think I’ll go back to last version until there’s a fix

Indeed same problem… back to 7.2 !

Me too, come back 7.2 version because Avast block email.

Actualy the problem is related to the Mail Agent of Avast. Didn’t find it precisely but only on a Gmail account. ( I use eM Clent with different accounts and only Gmail gives me that problem…). Looking further…
Deactivating the Mail agent solved the problem but it is not a real solution.
I guess there is something tricky related to the gmail account / firewall config / ???
Looking further…

1 Like

I tried with Outlook, Gmail, Yahoo, all the same problem.

I & my bro have personally had Gmail accounts with V8 Beta and all V8 Release versions and never had any problems. EM Client V8 is not the problem.

If you are getting Red Triangles on Gmail accounts when receiving mail then its usually 4 possibilities provided your Em Client License is activated ok…

1). either you have the wrong Gmail Imap settings. As @Gary says use Imap port 993 , and the security policy to Use SSL/TLS on special port (legacy)
.
2) or when you have added the Gmail accounts, you haven’t “Allowed” Gmail in the browser for access.

3). or as @Gary says you have some (optional program) on your computer that’s interfering with EM Client accessing your Imap ports like a eg: Firewall, Security program, Antivirus program etc.

4). You have a DNS problem and you are not getting a proper internet connection.

Switched to Mailbird …

1 Like

By the way, problem solved with last release 8.0.3283 (42db578)

1 Like