Easy migration from Windows Live Mail 2012

I just migrated from Window Live Mail 2012 to eM Client and the process was so easy I couldn’t believe it. It worked perfectly, with a similar layout and calendar to Live Mail. All my mail files imported perfectly. Google stoppped supporting Windows Live Mail a week ago, but I am so glad I use eM Client now. Thank you.

2 Likes

Také jsem přešel na eM Client, jelikož mě přestal fungovat Windows Live Mail. Přechod přešel výborně. Šlo mě hlavně o zachování ARCHIVU ve kterém mám důležité emaily. Archiv se objevil v eM Clientu vpořádku. A teď dotaz. Nezmizí mě když WLM 2012 odinstaluji??? Nebo musím WLM 2012 nechat nainstalovaný a jenom nepoužívat.
A ještě jsem nepřišel na to jak veškerá data zazálohovat v případě nutné přeinstalaci počítače, po případě přechodu na WINDOWS 11. Mám totiž W 10. Jinak účet mám gmail.com.
Moc prosím o radu, je mi 80 let a zase tak velký borec v IT nejsem.
Moc děkuji. Pavel 2022-06-10T07:00:00Z

As long as the emails have migrated/imported over to eM Client, you can delete Windows Live Mail. I had to manually copy dates from Live Mail Calendar 2012 to eM calendar. You will be very happy when you can delete Live Mail permanently from your computer.

My “contacts” in Windows Live Mail also transferred over to eM Client without any problems. This is a simple, easy to use, email client that meets Gmail security requirements with a minimal learning curve.

Po určité době se ještě vracím a prosím ještě o jednu radu. Přiznám se že jsem tenkrát WLM nevymazal a dobře jsem učinil. Clien po přechodu na poslední verzi se zblázníl a sice fungoval normálně, ale nešly odesílat emaily. Nikde jsem radu nezískal jak to spravit a tak jsem ho musel odinstalovat úplně kompletně a znovu nainstalovat. TÍM jsem si svůj archiv emailů zachráníl protože jsem ho ještě nevymazal. Od té doby se pokouším přijít na to jak si ho zazálohovat, protože se stále rozrůstá. V WLM to nebyl problém tam se kterékoli složky daly zazálohovat. Vznikla složka STORAGE FOLDERS.
Ještě jak tyto moje ZÁLOHY vypadají.
Ve složce MÍSTNÍ SLOŽKY - VÍCE - SLOŽKY ÚLOŽIŠTĚ - začína to moje ZÁLOHY … a sem se to také přehrálo samo při instalaci Clienta. Pod ZÁLOHY jsem si již přidával další jednotlivé složky, kterých je dnes kolem 30ti. A do těchto jednotlivých složek pomocí funkce PŘESUNOUT DO SLOŽKY přesouvám jednotlivé emaily, které si chci zachovat.
A proto se ptám dají se podobně jako to šlo v WLM nějak tyto ZÁLOHY zazálohovat a v případě havarie Clienta znovu zpět nahrát? Bylo by mě jedno jestli jsou to celé MÍSTNÍ SLOŽKY, nebo SLOŽKY ÚLOŽIŠTĚ nebo až ZÁLOHY.
Nemohu na to přijít. Měl jsem ve zvyku, že jsem tak jednou za měsíc tuto zálohu v WLM udělal, starou smazal a byl jsem si jistý, že věci které považuji za důležité mám k dispozici. Nebo eM Client toto neumí???
Moc prosím o jakékoli vyjádření a po případnou radu jak na to. Snad jsem to popsal trochu srozumitelně aby sI to šlo představit.
Moc děkuji za vaši ochotu a pochopení.
Pavel
[email protected]