Best Solution for Kerio Connect

Hi,
firstly congratulition to your perfect software. I test eM Client first day now in connection with Kerio Connect server. Main reason why I want to leave Outlook is totally slow searching, that’s what I like in eM Client, it’s fast.

I need to know what’s best solution about you, if I should use exchange setting, or just Imap setting. I need to use mail and also calendars. Here I suppose that exchange setting will be right.

I can see difference between outlook and eM Client in speed of sync of new items. When I receive email, at the moment I can see it in my Outlook. In eM Client it depends probably on setting. Originally is it 5 minutes, but if I change it to 1 minute, it’s still much more than by outlook. It’s not so real time. Is there any possibility to make it same like in outlook? Outlook maybe use push or something like that.

I hope that you can find solution for us. If yes, we can migrate with whole our company which is also from Czech Republic like you :slight_smile:

Thanks,

Pavel Calta
www.kocarky.cz

Dobrý den, pro použítí s Kerio doporučuji použít Exchange nastavení se serverem, bohužel eM Client nemá možnost využívat s Exchange ActiveSync a tak nepoužíváme push ale protokol Exchange Web Services. Se serverem je udržována konexe podobně jako na IMAPu a nové položky by měly být v eM Clientovi vidět během pár vteřin, maximální zpoždění by mělo být do 1 minuty.

S pozdravem,
Pavel

Dobrý den,
pak je někde asi chyba, protože mě to opravdu trvá délku toho intervalu, který je zadán v nastavení, tedy třeba ta 1 minuta. V sekundách to opravdu není. Ikdyž pošlu maily sám sobě, tak to trvá stejně. Mám to nastavené na ten exchange web services.

Děkuji,
Pavel

Dobrý den, můžete prosím zapnout logování pro tento účet v Nástroje > Nastavení > Pokročilé, a zreprodukovat chování aplikace při přijímání mailů? Věříme, že maily by měly být dostupné do 1 minuty od přijetí serverem, je však možné - že verze Kerio kterou používáte nemusí podporovat metodu kterou používáme, na Exchange (EWS) by však měl být mail přijat do 1 minuty od přijetí serverem.

S pozdravem,

Ano, udělám to. Ono je to dostupné do té minuty, pokud má v tom nastavení opravdu nastavenou tu jednu minutu. Pak to do té minuty dojde, jinak to asi čeká na ten nastavený interval.

Dále jsem narazil na potíž v kalendáři. Neustále ruším dialogem událost a za minutu se objeví znovu, nebo jí zruším na jednom pc a objeví se na druhém a tak znovu.