Archivace / synchronizace složek

Zdravím, na serveru (Seznam email) mám uloženo už spoustu e-mailů v řádu tisíců, starší si odkládám do složek Archiv přijaté a Archiv odeslané. Na PC používám EmClient s protokolem IMAP, ale mám pocit že velké množství mailů už výrazně prodlužuje start a reakci programu. Lze nějakým způsobem přizpůsobit synchronizaci těch archivačních složek, např. jednou za den, týden, měsíc, nebo ručně, aby se neomezoval výkon při každé sinchronizaci ostatních složek ? Nebo existuje nějaká výhodnější forma archivace na server ?
Předem děkuji , P.B.

Dobrý den,  pokud používáte Seznam, archivační složky by měly podporovat funkci archivování i z eM clienta,  zprávy které však už byly staženy do aplikace budou v databázi uloženy.

Bohužel eM Client neobsahuje funkci, která by nám dovolila limitovat maximální velikost databáze nebo synchronizační cyklus pro dannou složku.

Archivační složka by však neměla být aktualizována pokud složku v aplikaci neaktualizujete, při každém refreshi složky se zesynchronizují zbylé položky ze serveru.

Děkuji, s pozdravem,
Pavel Karfík

Děkuji za odpověď, ty archivační složky jsem si vytvořil sám. Abych dosáhl synchronizace jenom při aktualizaci, resp. při přidání nových mailů k archivaci, měly by být složky nějak speciálně konfigurované ?
Děkuji předem. P.B.

Dobrý den, Seznam.cz podporuje archivační složky, které fungují se speciálním flagem  \archive pro archivaci starých mailů, z inboxu je pak možné využívat i archivační tlačítko, které provede archivační akci a přesue mail do speciální složky.

V případě, že využíváte jiných složek, je možné použít funkci repair, která na IMAP účtu smaže všechen obsah složky a stáhne hlavičky mailů znovu, tím pádem z databáze odstraníte stažené maily, které budou dále dostupné na serveru, a při nakliknutí lze stáhnout takové maily do eM Clienta znova.

Repair provedete ve vlastnostech složky, klikněte pravým tlačítkem na dannou archivační složku a zvolte Opravit. Po ukončení re-synchronizace lze také použít tento nástroj http://www.emclient.com/tools/dbrepairrebuildall.exe pro rychlejší odstranění dat z databázových souborů-

S pozdravem,
Pavel Karfík