vypnuti mistnich slozek

Nastavil jsem eMclienta otci pro stahování e-mailů přes POP3 ze seznamu. Maily se stahují do stromu složek “[email protected]”. Protože se se seznamem nic zpětně nesynchronizuje, přišel mi další strom “Místní složky” zbytečný a v nastavení jsem ho vypnul.

Nepříznivým důsledkem ovšem bylo, že zmizely složky i ze záložky kontakty. Není pak možné přidat kontakt z e-mailu - v dialogovém okně pro výběr složky, kam se má přidat kontakt, je prázdno a tlačítko OK je zašedlé - neaktivní. Kontakty je pak možné zobrazovat pouze v liště na pravé straně monitoru, tam jsou ovšem možnosti správy kontaktů omezené.

Musel jsem tedy “Místní složky” zpět povolit. Největší potíž byla ovšem v tom, že strašně dlouho trvalo, než jsem přišel na to, proč kontakty zmizely. Hledal jsem chybu jinde a málem jsem rozboural celou databázi.

Včera jsem se signupnul na zkušební sync2em account a … k mému velkému překvapení mi také zmizely všechny složky s kontakty. Myslel jsem, že jsem něco blbě odkliknul v tom flow při setupování sync2em služby, tak jsem hledal, jak ten flow vyvolat znova … což jsem na to nepřišel… naštěstí mělo/má stejný problém více lidí než jen já … takže děkuji za tip :slight_smile: V hlavním menu Nastavení jsem si opět povolil lokální složky, zkopíroval jsem je do sync2em účtu a pak jsem ty místní složky opět deaktivoval. A zdá se, že to pomohlo …