Synchronizace kategorií / štítků s Gmailem

Dobrý den,

  1. potřebuji používat eM Client na organizaci práce a řadím na Gmailu e-maily do štítků. Toto se propisuje v eM Clientu do Kategorií, což je v pořádku. Problém mám s tím, že do e-mailu má přístup více osob. Problém je, že pro mou práci je důležité i barevné rozdělení jednotlivých štítků v Gmailu, které se do eM Clienta již nepropisuje. Barvy se přiřadí zcela náhodné a často stejné pro více štítků, což znemožňuje jednoduchou organizaci práce. Zároveň štítky stažené z Gmailu nelze editovat v eM Clientovi: v Menu -> Nástroje -> Kategorie se vůbec nezobrazují, tudíž nemohu upravit barvu. Jakým způsobem tyto štítky prosím zedituji, popř. jakým způsobem mohu propsat přiražené barvy z Gmailu?

  2. Přestože v Gmailu mám (dle mého názoru) všude vypnuté označování Důležitosti e-mailů, neustále se mi většina příchozích e-mialů označuje štítkem Důležité a musím jej ručně odmazávat, jelikož štítky potřebuji k organizaci práce. Kategorie se sama též nikde nenabízí k editaci, tudíž to bude asi podobný problém jako výše. Popř. nelze zakázat toto označování přímo v eM Clientovi? Na webovém ten štítek ani nevidím.
    Viz obr. https://ctrlv.cz/muog

  3. E-maily, které nemají přidělenou žádnou kategorii mají na místě kategorie uvedená “Žádná” (tzn. mají přidělenou jakousi systémovou kategorii jménem “žádná”). Potřebovala bych spíše, aby, pokud e-mail nemá žádnou kategorii, toto pole zůstalo prázdné. Prosím o zprávu, jak toto zařídit.
    Viz obr. Viz obr. https://ctrlv.cz/muog

S pozdravem,
Michaela Vorlová