Ruční archivace

Je možné vytvořit a připojit do klienta nový prázdný soubor jako např. _ mail_data_archiv.dat _, do kterého bych mohl přesouvat složky nebo maily určené k archivaci?
V Outlooku jsem si vytvořil další PST soubor, kam jsem si ručně zálohoval třeba celý loňský rok a pak jsem připojením tohoto souboru do Outlooku mohl archiv prohledávat. V okamžiku, kdy jsem archiv nepotřeboval, odpojil jsem jej a nezatěžoval tím běh samotného Outlooku.

Myslím, že by to mohlo pomoci mnoha lidem.

Děkuji za odpověď.

Zdravím Petře,
bohužel eM Client nepodporuje podobnou funkci jako Outlook a nemá takto oddělitelný Archiv. V rámci databáze jsou uloženy i nastavení účtů, pravidel atd. a není tedy možné takto přejmenovat jen jednu její část.
Jediné alternativní řešení by mohlo být vytvoření druhé samostatné databáze (přejmenovat aktuální složku s datanází a nechat eM Clienta vytvořit novou), naimportovat do ní účty a uložit své zprávy do lokálních složek.
eM Client bude vždy používat jako aktivní databázi tu s názvem ‘eM Client’.
Doporučuji však vždy po změně Archivní databáze udělat zálohu, protože pokud dojde k její korupci, už se ke svým datům nedostanete.

S pozdravem,
Olga

Zdravím Olgo,

a neplánuje se tento způsob archivace do nové verze 7?

Jde o to, že například pomocí ruční archivace mohu dát do archivu např. celou komunikaci z právě ukončeného projektu a tento projekt mít např. v samostatném archivu.

S pozdravem

Petr Mirovský

Změna struktury databáze ani archivování bohužel není v současné době v plánu.

Doporučuji prohledat navržené nápady na foru a zahlasovat na těch, které změnu archivace navrhují. Při vybírání nových funkcí na implementaci většinou hledáme právě zde na fóru.

S pozdravem,
Olga