Problem with IMAP Folder Sync

Hi eveybody

I’m testing whether the em Client would be a good email client to be used in the future.

Unfortunately, while the setup was straight forward with Apple Mail and other email clients, I have a lot of issues with the eM Client.

I am using macos 10.11.6 with eM Client 7.2.37965.0.
I’ve setup my Mal Account with IMAP and SMTP and it in the diagnostic panel, it shows that both is OK.

Unfortunately, none of the IMAP folders are syncing and it shows a “Connection failed” error message.
Internet is fine and my other mail program (Apple Mail) is syncing.

When I go to Tools -> Operations -> Log, I can see the following error:

3:17:30 PM MailClient.Accounts.ConnectionException: 

3:17:30 PM ()

3:17:30 PM&nbsp;&nbsp; at MailClient.Protocols.Imap.Synchronizer+ImapCommand.ThrowIfConnectionBroken (MailClient.Imap.Base.BasicResponse response) [0x00047] in \<122548b6b60d430bb3e0ce151017ecac\>:0 

3:17:30 PM&nbsp;&nbsp; at MailClient.Protocols.Imap.Synchronizer+ImapCommand.MailClient.Protocols.Imap.Synchronizer.IImapCommand.ThrowIfConnectionBroken (MailClient.Imap.Base.BasicResponse response) [0x00000] in \<122548b6b60d430bb3e0ce151017ecac\>:0 

3:17:30 PM&nbsp;&nbsp; at MailClient.Protocols.Imap.ConnectionPoolEntry.SelectFolder (MailClient.Storage.Application.Folder value, System.Boolean force) [0x0017c] in \<122548b6b60d430bb3e0ce151017ecac\>:0 

3:17:30 PM&nbsp;&nbsp; at MailClient.Protocols.Imap.ConnectionPoolEntry.SelectFolder (MailClient.Storage.Application.Folder value) [0x00000] in \<122548b6b60d430bb3e0ce151017ecac\>:0 

3:17:30 PM&nbsp;&nbsp; at MailClient.Protocols.Imap.ConnectionPool.AcquireConnection (MailClient.Storage.Application.Folder mailFolder, System.Boolean idle, System.Boolean forStore) [0x00222] in \<122548b6b60d430bb3e0ce151017ecac\>:0 

3:17:30 PM&nbsp;&nbsp; at MailClient.Protocols.Imap.ConnectionPool.AcquireFolderConnection (MailClient.Storage.Application.Folder mailFolder) [0x00000] in \<122548b6b60d430bb3e0ce151017ecac\>:0 

3:17:30 PM&nbsp;&nbsp; at MailClient.Protocols.Imap.ConnectionContext..ctor (MailClient.Protocols.Imap.ImapAccount account, MailClient.Storage.Application.Folder folder, System.Boolean forStore) [0x00036] in \<122548b6b60d430bb3e0ce151017ecac\>:0 

3:17:30 PM&nbsp;&nbsp; at MailClient.Protocols.Imap.ConnectionContext..ctor (MailClient.Protocols.Imap.ImapAccount account, MailClient.Storage.Application.Folder folder) [0x00000] in \<122548b6b60d430bb3e0ce151017ecac\>:0 

3:17:30 PM&nbsp;&nbsp; at MailClient.Protocols.Imap.Synchronizer+FolderInfo.CreateConnectionContext () [0x00000] in \<122548b6b60d430bb3e0ce151017ecac\>:0 

3:17:30 PM&nbsp;&nbsp; at MailClient.Protocols.Imap.Synchronizer+SynchronizeMessagesCommand.ExecuteInternal (MailClient.Commands.WorkerStatus status) [0x00092] in \<122548b6b60d430bb3e0ce151017ecac\>:0 

3:17:30 PM&nbsp;&nbsp; at MailClient.Protocols.Imap.Synchronizer+ImapCommand.Execute (MailClient.Commands.WorkerStatus status) [0x00012] in \<122548b6b60d430bb3e0ce151017ecac\>:0 

3:17:30 PM&nbsp;&nbsp; at MailClient.Commands.Command.Process (MailClient.Commands.WorkerStatus status) [0x00012] in <d7a1bd841a78477392cb40adef798b20>:0 </d7a1bd841a78477392cb40adef798b20>

Does anybody have any idea how to fix that?

Hi,
I’ve had this problem that started suddenly in March 2020. Nothing works. It has been suggested that I reinstall it  but if I have to do that then I may as well install some other software. Be interested to know wow you manage to solve this issue - if you ever do.

So, what did you install instead? I was looking for a software that can create tasks based on emails