Pomoc s nastavením účtu

Dobrý den,
je někde možné vidět nastavení krok za krokem pro e-mail z např. centra (centrum.cz)? Nějak se mi to nedaří a v jednom kuse to po mně chce přihlašovací jméno a heslo.eM pak musím natvrdo vypnout, protože vyskakující okno mi nic nedovolí.
Děkuji,
EK

Dobry den, s centrum.cz je hlavni problem ten, ze v eM Clientovi mame pri autodetekci preferenci IMAP protokolu, ktery se na centrum.cz nyni musi aktivovat pres SMS (cena 50 Kc). Pokud chcete pouzivat POP3, je treba autodetekci obejit a postupovat takto.

  1. V uctech dat vytvorit novy ucet
  2. Vybrat v prostrednim boxu standardni e/mail (IMAP/POP3, SMTP)
  3. Dale zvolit POP3 protokol a vyplnit pozadovane udaje
  4. POP3 server by mel byt pop3.centrum.cz
  5. uzivatelske jmeno a heslo vyplnte dle centrum.cz (uzivatelske jmeno neni cely email, jen cast k zavinaci)
  6. Vyplnte SMTP nastaveni (nejspise dle vaseho internetoveho providera, centrum.cz SMTP nenabizi]
  7. Dokoncete pruvodce, cimz se vytcori ucet
  8. Vzhledem k tomu, ze centrum.cz neposkytuje standardni zabazpecene spojeni (SSL], tak je nutne toto jeste vypnout. To provedete v Nastroje->Ucty->vas nove vytvoreny ucet->zalozka POP3->Bezpecnostni zasady vyberte nepouzivat zabezpecene pripojeni

Takhle by to melo fungovat (ja osobne jsem to nyni takto rozbehal)…

Děkuji za odpověď, jen nerozumím bodu 6:
Vyplnte SMTP nastaveni (nejspise dle vaseho internetoveho providera, centrum.cz SMTP nenabizi]
K internetu se připojuji dle volných WiFi sití a místa se zrovna nacházím…

EK

Tak to muze byt trochu problem. Nekteri poskytovatele emailu poskytuji SMTP sluzby (odesilani emailu), jini to nedelaji s odkazem na to, ze to je zalezitost poskytovatele internetoveho pripojeni (jde zpravidla z jejich strany o vymluvu a minimalizaci nakladu). Pokud se pripojujete z verejnych wifi siti, tak nejspis pristup k smtp serveru poskytovatele mit nebudete. Nejlepsi reseni podle me je zridit si nekde emailove konto, kde SMTP poskytuji (obvykle s nutnosti autentikace) a pro odesilani zprav pouzit tento server (i kdyz bude patrit k jine sluzbe). Napriklad seznam.cz toto poskytuje (alespon dle http://help.seznam.cz/cz/jake-jsou-ad…).
Toto je vecny emailovy problem, kde si predavaji horkou bramboru poskytovatele mailovych sluzeb a poskytovatele internetu, to vse v neprospech zakaznika.
Doufam, ze jsem to vysvetlil dostatecne…