Po update z verze 5 na verzi 6 se nezobrazuje obsah pošty, jen kalendr a kontakty

Po update z verze 5 na verzi 6 se nezobrazuje obsah pošty, jen kalendr a kontakty. Kde je problém prosím? Adresáře “doručená”, apod jsou prázdné… když přijde pošta, zobrazí se infobox vpravo dole, ale v doručené nic není…

Dobrý den,

Zobrazila se nějaká chybová hláška? Zkontrolujte prosím zda máte v Nástroje - účty - váš účet IMAP/POP3 tab (případně pokud ne tak mi napište co používáte za poskytovatele emailového účtu)

Jan

Dobrý den,

Nezobrazilo se vůbec nic. Prostě proběhla instalace, kalendář a kontakty ok, ale v poště nic nebylo. Objevovala se hláška, že došla pošta (ta co sama zmizí), ale v poště nic… Posílám náhled nastavení pošty ve verzi 5, ke které jsem se vrátil a kde je vše ok.

Na nejnovější 6té verzi (19714) stále nic? Na serveru stále máte své emaily?

Vidím, že máte v nastavení “odstranit ze serveru po … dnech” to by mohlo vysvětlit proč vše najednou zmizelo (i když to není správné chování POP3 by se neměl sycnhronizovat vůči serveru tímto způsobem).

Jan

Na nejnovější verzi stále nic. Kontakty a kalendr jsou ok, ale pošta je prázdná. V nastavení účtu jsem ponechal kopii na serveru a mám již i nezaškrtnuté to “odstranit ze serveru…” a stále se pošta nezobrazuje. Je doručena, zobrazí se info-okno a v doručené stejně nic…

…no a takto to vypadá v poslední verzi 5.0.19406.0:

Řešení se našlo, i když je to otázka…

  1. Provedl jsem export všeho z pošty v5 do EML, dále pak z kalendru do ICS a kontaktů do VCF.

  2. Odinstaloval jsem v5, vyčistil manuálně adresáře ve W7 /roaming a /p.files + registry, apod.

  3. Přemístil jsem složku Dokumenty ve W7 do defaultního umístění (/user/documents), neboť jsem ji neměl na disku s op.sys. eMclient ji používá.

  4. Instalace v6 a přechod na IMAP (2h.synchro s gmail)

  5. Jede to, včetně zálohování.

Takže mám z toho velmi rozporuplné pocity, možná je to tím, že op.sys. adresáře Documents, apod. měly změněné umístění a eMc to “zmátlo”, ale je to divné, že v5 s tím předtím šlapala a v6 po update nikoliv. Obě verze s POP3. Po přechodu na IMAP je v6 s poštou funkční… hmmmm

Dobrý den, tato issue s POP3 Gmailem byla vyřešena v této verzi http://www.emclient.com/dist/v6.0.197…

s pozdravem
Jan

Takže to byla chyba eM Clienta - chápu to správně? Já díky tomu objevil kouzlo IMAPu :wink: Trochu pomalejší než POP3, ale komfortnější…

byla to chyba v komunikaci, přesně neřeknu v čem, ale nemělo by se to opakovat :slight_smile:

Hmm…verze 19723, kterou používám z Vašeho odkazu zatím není ke stažení na ofic. cz webu eM Clienta. Je tam zatím (pro mě nefunkční) verze 19714. Abych se v tom jako uživatel vyznal, je to nějaký záměr, nebo mám staženou z odkazu nějakou betu?

To co jsem vám poslal je “beta” “nebeta” je to plná verze připravená k vypuštění ale vypuštěná nebude protože se chystají další a další.

Pokud víme o nějakém problému tak často posíláme tyhle meziverze uživatelům, ale nebojte vždy jsou předem otestovány.

s pozdreavem
Jan Gális