Mails vanish while moving "spam" to "incomming"

Hi,

I am using the pro version 9.0.1229 (666dd57).
I can recreate the problem: Having a mail in my SPAM folder which is indeed not spam I try to move that using emclient to the incomming. Then: The mail is gone forever. It’s just vanishing and can not be found in any folder of emclient nor on the server using some webmailer.
For me this is a huge problem, I have lost at least 3 important mails (invoices, offers) by that.
Please check.
I created a quick screencast of this. Please see here (mp4, 250 kb): https://dl.olaf-noehring.de/?t=c1624ba9f98956f679a85785e8bc41de

And yes, I did read

  • Vanishing emails
    (and two more, but I am classified as new user who can put only two links in a post … well, let’s say I did search the forum before posting)

and no, I am not changing my mail provider or such.

I am using IMAP and accessing the same account on my smartphone - the mails do not show up there either.

Olaf

Having a mail in my SPAM folder which is indeed not spam I try to move that using emclient to the incomming.

I couldn’t see you in the video actually moving / dragging the email from the spam folder to the inbox folder or label in the Favorites.

However If you look in your actual account Inbox folder or label down further is the email in there ?

Next click the “Search” at the top right of eM Client and search via email “Subject Name” in “All Folders” of those spam emails to see if you can locate them that way.

Also check your Trash / Bin folder under your IMAP account incase they have been accidentally moved to that folder and not to the Inbox folder.

Also what IMAP mailbox service do you use ?

Next check via your IMAP webmail online via your browser to see if you can locate your missing spam emails, where eM Client just mirrors your actual mailbox and doesn’t delete emails unless the user clears them from their trash / bin folder.

If you still can’t find them in your webmail online, I would also suggest to contact your mailbox support for assistance to locate them.

Lastly are you using eM Client for Windows or Mac as that version 9.0.1229 you have seems to be not listed on the version history page for PC or Mac.

Suggest to also backup your current eM Client via “Menu / Backup” and then once backed up close eM Client and d/l the last version from the above version history page and install the latest V9 update.

Hi,

thank you for your quick reply.

  • When I check the inbox of the account (not the common inbox): Nothing here
  • When I check the trash of the account: Nothing here
  • I am using the IMAP service of my webpage host (german company, no problems) that is connected with my account.
  • I did copy the version number from the “about” windows of emClient.

I also tried to install the latest version possible on a second computer - but this right now tells my my license is expired … even though I have a pro lifetime upgrade. I reported this as a bug already. Thus I am unable to update my working machine to that version yet.

Olaf

Here the version
emversion
(it’s windows)

I also tried to install the latest version possible on a second computer - but this right now tells my my license is expired

You should be able to install / upgrade to the latest eM Client for Windows version 9.0.1361 on your main current computer that’s already got the license activated.

Hi,

well I doubt that: On the computer where I installed the update was also a pro lifetime license activated. The problem for me seems to be, that in the license manager the maximum version ist listed with 9.0.0.0 … so I actually wonder why I was able to install this 9.something at all.

Unfortunately I have not seen help from support yet.

Olaf

How long ago did you contact VIP Support ?

Hi,

I got an answer. Took probably 3 hours - which can seem like ages. They (support@) requested my license key(s) - let’s see how long it takes to solve the problem.