imap not fetching all emails on server

Hi

I am using v4 with hmailserver.
When using imap, then 15850 emails of 18980 are fetched then an error dialogue appears, re cannot connect to server.
—extract—
12:01:36 AM xsel@lavabit.com-POP3 [POP3] Connecting: To xsel@lavabit.com-POP3
12:01:36 AM xsel@lavabit.com-POP3 [POP3] Connected: To xsel@lavabit.com-POP3
12:01:38 AM xsel@lavabit.com-POP3 [POP3] Downloading messages: From xsel@lavabit.com-POP3
12:01:40 AM xsel@lavabit.com-POP3 [POP3] Disconnected: From xsel@lavabit.com-POP3
12:01:40 AM xsel@lavabit.com-POP3 [POP3] Disconnected: Done
12:02:09 AM xsel@lavabit.com-IMAP [IMAP] MailExceptions.ConnectionException:
12:02:09 AM (Connection terminated)
12:02:09 AM at MailClient.Imap.Synchronizer.ImapCommand.ThrowIfConnectionBroken(BasicResponse response)
12:02:09 AM at MailClient.Imap.Synchronizer.SynchronizeMessagesCommand.Execute(WorkerStatus status)
12:02:09 AM at MailClient.Commands.Command.Process(WorkerStatus status)
12:11:36 AM xsel@lavabit.com-POP3 [POP3] Connecting: To xsel@lavabit.com-POP3
12:11:36 AM xsel@lavabit.com-POP3 [POP3] Connected: To xsel@lavabit.com-POP3
12:11:37 AM xsel@lavabit.com-IMAP [IMAP] Synchronizing subfolders: For folder xsel@lavabit.com-IMAP/
12:11:37 AM xsel@lavabit.com-IMAP [IMAP] Synchronizing subfolders: Done
12:11:37 AM xsel@lavabit.com-IMAP [IMAP] Synchronizing subfolders: For folder xsel@lavabit.com-IMAP/Inbox
12:11:37 AM xsel@lavabit.com-IMAP [IMAP] Synchronizing subfolders: Done
12:11:37 AM xsel@lavabit.com-IMAP [IMAP] Synchronizing messages: For folder xsel@lavabit.com-IMAP/Inbox
12:11:37 AM xsel@lavabit.com-IMAP [IMAP] MailExceptions.ConnectionException:
12:11:37 AM (Connection terminated)
12:11:37 AM at MailClient.Imap.Synchronizer.ImapCommand.ThrowIfConnectionBroken(BasicResponse response)
12:11:37 AM at MailClient.Imap.Synchronizer.SynchronizeMessagesCommand.Execute(WorkerStatus status)
12:11:37 AM at MailClient.Commands.Command.Process(WorkerStatus status)
12:11:38 AM xsel@lavabit.com-POP3 [POP3] Downloading messages: From xsel@lavabit.com-POP3
12:11:39 AM xsel@lavabit.com-POP3 [POP3] Disconnected: From xsel@lavabit.com-POP3
12:11:39 AM xsel@lavabit.com-POP3 [POP3] Disconnected: Done

— end extract—

When using pop3 to same hmailserver server, then all 18980 mails are downloaded.

I am going to try the v5 rc2 beta now.

Peter

An update on this matter:

The v5 beta rc2 has fixed the issue, as all the emails have downloaded with the imap configuration now.

Next update:

With v5 beta rc2 there is an issue getting the mails to download.
Gets stuck at downloading part.

Syncing also just kinda hangs, with nothing happening.

Looking in operations, the operation is there, but tye progress bar does not move and no errors.

I am on my lan, with the mailserver on the same lan.

Using Zimbra Desktop, none of these issues happen.

Please send us your IMAP log - it will tell us more. Thank you.