eM Client problémy ve verzi 7.0.27943.0

Dobrý den, v eM Clientovi není označeno, že se jedná o elektronicky podepsané zprávy, ve webovém rozhraní Icewarp je to v pořádku. Současně pokud podepíšeme zprávu, příjemce vidí certifikát podpisu poškozený - certifikát podpisu je poškozený již při odeslání v odeslané poště ve ve webovém rozhraní Icewarp.

Současně máme problém s kalendářem, zejména se zdroji. Pokud vytvoříme událost v eM Clientovi. V události se nepřidá osoba, která událost vytvořila, ani se nerozešle upozornění a plánování nelze používat.  Ve webovém rozhraní Icewarp to funguje v pořádku - osoba se přidá a upozornění se odesílá jak správci zdroje, tak osobě, která událost vytvořila.

V eM Clientovi nefunguje dostatečně synchronizace kalendářů, zejména u sdílených. Je nutné skoro pokaždé kliknout na tlačítko obnovit. Nepomůže ani restart aplikace. Ve webovém rozhraní Icewarp to funguje v pořádku.

Zaznamenáváme stejné problémy (el. podpis, události), zatím zůstáváme u verze 6.0.24985.0
Přijde mi, že novou verzi eM Clienta nikdo pořádně neotestoval…

Dobrý den,
Organizátor události v současnosti v eM Clientu opravdu vidět není. Tato funkce bude přidáva ve verzi 7.1.

Kalendáře by se měly obnovovat automaticky podle nastavení Synchronizace v Menu>Nástroje>Nastavení>Obecné>Obecné. Pokud se tak neděje, bude potřeba situaci více zkoumat a podívat se na CalDAV logy.

Toto, společně s problémem s certifikáty však doporučuji řešit přes naši podporu pro uživatele s PRO licencemi, kde se vám budeme moci věnovat a odpovídat rychleji nebo i pomoci přes TeamViewer pokud bude potřeba - http://support.emclient.com/

Děkuji za pochopení.